KVBK-lezing Richard Harknett, ‘Beyond deterrence. Securing the strategic cyber initiative’

Richard J. Harknett

Op uitnodiging van de KVBK geeft professor dr. Richard J. Harknett op 29 januari de lezing ‘Beyond deterrence. Securing the strategic cyber initiative’.

Deterrence heeft weer de volle belangstelling van beleidsmakers en veiligheidsadviseurs sinds de toegenomen activiteit van Rusland aan de oostgrens van de NAVO. Diepgaande kennis over dit onderwerp is veelgevraagd, maar in Nederland weinig voorhanden. In zijn lezing verbindt Harknett zijn kennis over deterrence met cyber, een ander actueel thema in het veiligheidsdomein. Hij kijkt welke rol cyber kan en moet spelen om een effectieve strategie van afschrikking te voeren.

Richard Harknett is hoogleraar en hoofd van de faculteit politieke wetenschappen van de Universiteit van Cincinnati en auteur van meer dan vijftig publicaties over internationale betrekkingen en veiligheidsstudies. In 2017 was hij de eerste Fulbright scholar in cyber security aan de Universiteit van Oxford en sinds 2016 is hij als adviseur verbonden aan het Amerikaanse Cyber Command en de National Security Agency (NSA).

Datum: maandag 29 januari 2018

Locatie: Perscentrum van het Plein Kalvermarkt Complex, Kalvermarkt 32, Den Haag

Programma: 16.00 uur    ontvangst in de Leeuwenkuil, Kalvermarkt 32, Den Haag

                            16.30-17.30 uur     lezing in het Perscentrum

                            17.30-18.30 uur     borrel in de Coffee Corner

Aanmelden voor de lezing kan door een mail te sturen naar de secretaris van de KVBK, majoor Daan Boissevain, via D.Boissevain.01@mindef.nl. Vermeld uw naam, telefoonnummer of mailadres en huidige functie. Aanmelden kan ook door te bellen met 06-30858838. Toegang tot de lezing is alleen mogelijk met een geldig legitimatiebewijs of een defensiepas.