Mars en Mercuriussymposium

tablet-screen-monitor-phone-pc-314153 // corona-virus-kart-verden-sykdom-5269197 // NATO

Save the date: 11 november 2020

‘Verankering van de krijgsmacht in de veranderende samenleving’

Een terugkeer naar nationalisme en een verharding in internationale relaties: wereldwijde trends en ontwikkelingen die door de coronacrisis in het spotlicht gezet en zelfs versterkt zijn. Dat de coronacrisis impact heeft op onze samenleving is voor iedereen duidelijk. Dat de krijgsmacht een significante rol speelt in de aanpak van de crisis ook. Maar hoe verhouden zich de mondiale ontwikkelingen nu tot de nationale ontwikkelingen? En welke – veranderende – rol speelt de krijgsmacht daarin?

 

De vier sprekers op het Mars en Mercuriussymposium 2020 op 11 november schetsen hoe die mondiale ontwikkelingen in de internationale betrekkingen in het corona- en postcoronatijdperk zich manifesteren in het Nederlandse nationale domein, en hoe de krijgsmacht zich aanpast om in deze veranderende samenleving stevig verankerd te zijn en te blijven. Daarna gaan de sprekers onder meer in op de visie en rol van het Territoriaal Operatiecentrum (TOC), en de wijze waarop reservisten een bijzondere positie innemen op het scheidsvlak tussen krijgsmacht en samenleving.

 

De Vereniging Mars en Mercurius, het Hague Centre for Strategic Studies, Staf CLAS en de KVBK organiseren het symposium dit jaar zowel op meerdere locaties als online. Online kunt u op interactieve wijze aansluiten via LIVE Stream Solutions. Daarnaast kunt op een van onze regionale locaties aansluiten, waar u onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek kunt gaan. De lezingen kunt u daar volgen op een groot scherm. Uiteraard kunt u ook vanaf deze locaties uw vragen indienen. Ook zijn er beperkt plaatsen beschikbaar bij het live event op de Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe.

 

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen op de fysieke bijeenkomsten beperkt. Mocht er voor u geen plek meer zijn op de door u gewenste locatie, dan kunt u proberen op een andere locatie aan te sluiten. U kunt er dan ook voor kiezen om de lezingen online bij te wonen.

 

Wij bieden het symposium dit jaar zowel aan. U ontvangt de link daarvoor na opgave. Daarnaast kunt u op een van onze regionale locaties aansluiten, waar u onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek kunt gaan. De lezingen volgt u daar op een groot scherm. Uiteraard kunt u ook vanaf deze locaties uw vragen indienen. Tot slot zijn er beperkt plaatsen beschikbaar bij het live event in Stroe.

 

Meer informatie volgt.

 

 

Home achtergrond: 
Logo's Mars en Mercurius, KVBK, HCSS en KL