[Tot nader order uitgesteld] Battlefieldtour VLB Gilze-Rijen

Aankomst Dakota met Koningin en Prinses op VLB GZR

Wegens aanscherping van de coronamaatregelen heeft de KVBK de battlefieldtour Gilze-Rijen helaas tot nader order uit moeten stellen. Houd deze site, onze social media en de Militaire Spectator in de gaten voor nieuws.

------------------------------

Tegenwoordig is het de thuisbasis van het Defensie Helicoptercommando (DHC), maar de geschiedenis van vliegbasis Gilze-Rijen gaat terug naar het begin van de 19e eeuw in aanloop naar de Tiendaagse veldtocht. Het eerste vliegveld op deze locatie werd al in het begin van de 20e eeuw opgericht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de Duitse bezetter het vliegveld over en maakte er een basis van, die na de oorlog door de Koninklijke Luchtmacht in gebruik is genomen. Van die perioden liggen tussen de bomen nog veel overblijfselen verscholen waar prachtige verhalen bij horen.

 

De KVBK, en onze vicevoorzitter, tevens Commandant DHC Commodore Robert Adang in het bijzonder, nodigen u uit voor de battlefieldtour op de vliegbasis Gilze-Rijen. In samenwerking met de Traditiekamer van de vliegbasis start de ochtend met een briefing over de geschiedenis van de basis, waarna een aantal van historische locaties op de basis te voet wordt bezocht. We sluiten de ochtend af met een lunch.

 

Home achtergrond: 
Vliegbasis Gilze-Rijen (luchtfoto)