[Verplaatst] Gastcollege Minister Bijleveld

Minister van Defensie Bijleveld

 

In verband met onvoorziene omstandigheden is het gastcollege van de Minister verplaatst. De nieuwe datum volgt z.s.m.

 

Wat is jouw vraag aan de Minister van Defensie? Stel hem op 16 november!

 

Op maandag 16 november geeft minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten een gastcollege over haar ministerschap tot nu toe en over de koers die Defensie vaart.

De Koninklijke Vereniging ter Beoefening van de Krijgswetenschap (KVBK) en de Universiteit Leiden organiseren samen dit interactieve evenement voor studenten, de leden van de vereniging en andere belangstellenden.

Vanuit de Haagse Campus van de universiteit blikt Bijleveld in een korte inleiding terug op bijna vier jaar ministerschap en kijkt ze vooruit naar de toekomst van Defensie en de krijgsmacht. De recent verschenen Defensievisie 2035 Vechten voor een veilige toekomst biedt hier een aanzet toe. Na de inleiding is er voor alle deelnemers uitgebreid gelegenheid om de minister via de chat van de livestream of vanuit het auditorium te bevragen.

Ter afsluiting van het college ondertekenen het Institute of Security & Global Affairs van de universiteit en de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie een convenant, dat de formele start markeert van verdere samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Graag nodigen de KVBK en de Universiteit Leiden je uit om deel te nemen aan het college, dat op maandag 16 november van 16.15 tot 17.30 uur plaatsvindt. Vanwege de coronamaatregelen is het aantal plekken op Wijnhaven beperkt tot 30, op volgorde van aanmelding. Voor de livestream gelden geen beperkingen.

 

Klik hier om u aan te melden.

Home achtergrond: 
Ministerie van Defensie Den Haag (Courtesy of Jesterhat84)